Известие

Collapse
No announcement yet.

Моля за помощ alfa romeo 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Второто!
    Колкото по-натоварена е колата, толкова по-натиснат е кантара, толкова по-отворени са му дупките, толкова повече е спирачното усилие.
    Има още няколко тънкости със задните спирачки.
    Автоматите за разпъване на челюстите не работят. За това е необходимо да се регулират ръчно. Ако имаш голям ход на педала е точно това. Дръпни ръчната и виж дали ще се вдигне педала! Ако се вдигне, значи автоматитв не работят.
    И по принцип не очаквай чудеса от спирачките. Това е проблем на нашите кошници. Виж темата пшо-горе за спирачките!
    Първо смених задните цилиндри и автоматите са натегнати ръчната държи на 3-тия зъб. Довечера ще обезвъздушавам и ще пиша какъв е резултата. Подготвил съм и една скобичка да стегна тая кантар но първо ще пробвам без нея. Незнам ако я стегна със скобата дали ще ме пуснат на преглед, тука са доста взискателни но след 7години стоене в гараж само за задните спирачки ме върнаха което е добре

Comment

Всичко е по старо му обезвъздушаване на 4-рите гуми и задни спирачки няма.Но като се натисне спирачката усештам при допир че кантара помръдва съвсем леко но не и видимо. Друго нещо което забелязах след изпробване в смисал засилване и рязко натискане по спирачната помпата и под нея е омаслено. Не съм разливал

Comment

Вземи си смени и задните спирачни маркучлета колега,че като нищо да са запушени от толкова год.стояне и накрая помпата
        Last edited by Gosheto30v6; d.m.y г., 00:10.
        ALFA ROMEO 156 2.4 20V JTDM sportwagon ALFA ROMEO 155 Q4 300+++Ps.
        Alfa Romeo 145 3.0V6
        Alfa Romeo 33 1.7 16V 4x4 Аlfa spider 3.0 V6

Comment

Проблема е решен. Чистене на кантара и нови накладки и сега е оган. Сега мисля да сменя кабелите и свещите отново. Какви свещи да взема ?

Comment

Първоначално публикувано от Georgi33 Покажи съобщение
            Проблема е решен. Чистене на кантара и нови накладки и сега е оган. Сега мисля да сменя кабелите и свещите отново. Какви свещи да взема ?
            NGK или Denso
            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
              NGK или Denso
              denso iridium iu22 ?? Тези ли ?

Comment

denso iridium iu22 ?? Тези ли ?
                Да, тия са по-скъпички, но са перфектни

Comment

Denso VW 20.
                  Особено ако си на газ. Не съм вярвал, че може да има такава промяна.
                  Моторът работи като вентилатор. Не пропуска такт. Съответно и разходът ми спадна на газ с над 10%.
                  При мене с доставката пристигнаха около 120 лева. Скъпи са. но изобщо не съжалявам. Освен това навсякъде ги дават за пробег от 120 000 км. което автоматично ги прави евтини.
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Denso VW 20.
                    Особено ако си на газ. Не съм вярвал, че може да има такава промяна.
                    Моторът работи като вентилатор. Не пропуска такт. Съответно и разходът ми спадна на газ с над 10%.
                    При мене с доставката пристигнаха около 120 лева. Скъпи са. но изобщо не съжалявам. Освен това навсякъде ги дават за пробег от 120 000 км. което автоматично ги прави евтини.
                    Уцелил си свещите
                    Като за 145/146 боксер
                    Last edited by Alex_26; d.m.y г., 07:14.

Comment

За свещите разбрах, смених маслото преди 500 кил. Но след смяната при студен мотор има едно грозно чукаме като дизел а преди смяната го нямаше. Какво масло да взема?

Comment

За свещите разбрах, смених маслото преди 500 кил. Но след смяната при студен мотор има едно грозно чукаме като дизел а преди смяната го нямаше. Какво масло да взема?
                        За да има грозно чукане, начи има и проблем. И вероятно сериозен. Лампата на маслото гасне ли навреме?

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                          За да има грозно чукане, начи има и проблем. И вероятно сериозен. Лампата на маслото гасне ли навреме?
                          Да гасне за секунди като запаля. Това чукаме се появи след смяната на маслото и си мисля че нещо маслото не е наред

Comment

Тотал кварц 10в40. Друго сменял ли си със смяната на маслото?

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                              Тотал кварц 10в40. Друго сменял ли си със смяната на маслото?
                              Всички филтри, то мисля че друго неостана за смяна

Comment

Working...
                              X